Prästholmen IP Konstgräs
17 juni 2017
15:00

Referat: IFK Mora FK - Fagersta Södra IK

Södra åkte på stortorsk med 0-5 (0-2) mot Mora på bortaplan. Södra började riktigt bra och tog tag i taktpinnen och skapade ett par fina chanser direkt bl a så hade Adam Östberg ett skott som touchade försvararen och bollen smiter ett par cm utanför stolpen. På den efterföljande hörnan så kommer Jama Hassansson högst i en luftduell och nickar bollen mot mål men Moras mv räddar till hörna. Södra fortsätter att trumma på och får ett inkast långt ner på Moras planhalva där långkastaren Zacke hivar iväg bollen in i straffområdet som istället blir till en kontring för Mora då en Moraspelare kommer ren med Arman och gör 1-0 för hemmalaget . Därefter så jämnar spelet ut sig och Mora skapar nästa målchans då Arman får tippa en frispark i ribban o ut . Nästa farlighet är också Moras då man nickar mot mot mål på en hörna men en Södraspelare nickar bort den på mållinjen. 2-0 till Mora kommer i den 44:e minuten då Zacke Ström oturligt styr in den i egen bur efter att Mora försökt att spela in den från kanten. Södra får ett bra läge i sista minuten utav första då Adam Östberg får ett bra läge men avslutet går över. Domaren blåser av för halvtid och Mora leder med 2-0 där Södra var med bra spelmässigt och även skapade ett par fina lägen.

I inledningen utav andra så har Simon Sundin ett jätteläge att ta Södra in i matchen men hans skott går över. därefter kommer smällarna i slag för Södra . Zacke Ström får sin andra varning då han slår bort bollen vid en frispark som Mora fått och därmed blir utvisad, detta sker i minut 51 . Några minuter senare så gör Mora 3-0 och i samband med det målet drar Arman på sig en varning . Nästa läge för Mora kommer i den 70:e minuten då Moras duktiga ytter kommer fri med Arman i målet och försöker runda honom istället så fäller Arman spelaren och domaren dömer straff för Mora och halar upp ostskivan igen och ger Arman sin andra varning och därmed andar röda kortet för Södra. Då vi inte hade en andremålvakt med oss så fick anfallaren Emil Zoltek det trvivelaktiga nöjet att hoppa in i målet . Mora gör 4-0 på den efterföljande straffen. Resten av matchen är en transportsträcka för södras 9 kämpande spelare , mora gör oxå 5-0 innan den jobbiga halvleken tar slut.. Det här var en märklig tillställning då Södra var bra med i matchen tills utvisningarna kom men Mora är ett mycket bra fotbollslag som det inte går att spela med decimerat manskap mot. Nu är både Zacke och Arman avstängda mot Säter på Onsdag.